Stopper du nogensinde op og siger tak for livet?

14/07/2021 | Annonce | By Mads Gregersen | 0 Comments

Når hverdagen går sin gang, tænker du så nogensinde over hvor mange geniale opfindelser der findes, som vi bruger hver dag? Med tiden danner vi rutiner som vi så trofast følger gang på gang, og som bliver en fast del af vores liv og ja måske endda vores identitet. De opfindelser som bliver til redskaber vi bruger i dagligdagen, er så inkorporeret i vores liv at vi tager dem for givet. Stopper du en gang imellem op og reflekterer over hvor forunderligt, højteknologisk og veludviklede vores liv er?

Vi lever i et samfund, hvor vores høje forbrug er kommet i spotlightet og er under højeste kritik. Vi har, producerer og er afhængige af så mange ting i vores hverdag, som vi næppe bruger tid på at skænke en tanke. Når hverdagen bliver rutine, og vi indfinder os i vores sædvanlige mønstre, glemmer vi ofte at stoppe op engang og tænke over livet og dets større mening. Eller også så stræber vi så meget efter svar på de spørgsmål vi ikke kan få svar på, og glemmer at se hvad der er lige for næsen af os. 

Hvorfor stræber vi altid efter mere? 

På nogle punkter kan man argumentere for at en stor del af menneskeligheden er utaknemlige. Når vi søvndrukkent barberer skægget om morgenen med  Braun barbermaskinen, låser cyklens kædelås op og dukker op på arbejde, husker vi så at værdsætte alle de ting som er blevet opfundet og skabt, som en følge af menneskets udvikling? Vi har så mange ting i dagligdagen, og alligevel er der flere mennesker stressede og psykisk påvirkede end førhen. 

Vi stræber efter mere, mere, mere og det er i sandhedens menneskets største synd. Husker du i ny og næ at stoppe op, og sige tak for livet, tak fordi din krop er sund og rask? At du får lov til at tage en uddannelse, eller tjene penge, og se din familie.